Pyöveleille päävalmentaja

Joni Sjöström ja PressaHämeenkadun mukulakivien vielä peittyessä ohueen lumikerrokseen ei Pyöveleiden toimistolla ole kuitenkaan jämähdetty talviunille. ”Paljon tulee viestejä eri muodoissa aina keväisin, joten nyt joutuu painamaan ylitöitä. Hommat helpottuu, kun vahvistukset saadaan julkistettua”, kommentoi kiireinen sihteeri Lehtinen messevät dallasit kainaloissaan. Huippupelaajia on mestaajien riveissä nähty jo iso rivi, mutta Pyövelit ovat edenneet oikeastaan koko olemassaolonsa ajan ilman varsinaista päävalmentajaa. Mukana on toki pyörinyt kovia nimiä valmennusportaassakin, kuten Haavisto, Suutala ja de Anna. He ovat kaikki vuorollaan olleet lähinnä konsultin roolissa tuoden aina jotain uutta pikanttia joukkueen tekemiseen. Nyt ensimmäisen hivenen epäonnistuneen kauden jälkeen oli kuitenkin aika värvätä kokoaikainen koutsi tuomaan uusia tuulia toimintaan. ”Viime kausi oli Pyöveleiden suhteellisen lyhyen historian ensimmäinen, joka ei päättynyt nousukarsintoihin. Tästä vedin omat johtopäätökset ja värväsin meille erittäin pätevän kaverin penkin taakse”, selvensi presidentti de Anna syitä muutokselle.

Pyöveleiden uusi valmentaja on viime kaudet FBT Blue Flamesia johtanut Joni ”Rainmaker” Sjöström. Joni nosti johtavan pelikirjan avulla Flamesin edelliskaudella kolmosdivarista kakkoseen, mutta viime kausi päättyi pettymyksen myös siniliekkien osalta. Kaikella kunnioituksella Blue Flamesin joukkuetta kohtaan, mutta edes Petteri Nykky ei olisi saanut kyseistä nippua säilymään viime kauden kivikovassa länsirannikon kakkosdivarissa. Sjöström sai kyselyitä myös muilta kakkosen seuroilta, mutta Hämeenkadun huuto sointui Jonin korvaan parhaiten. Pyöveleiden kynä(niska)osasto suoritti uudelle piiskurille pienimuotoisen kyselyn, jonka satoa on korjattavissa alta.

No miltä nyt tuntuu Joni? Käsissäsi on kuitenkin yksi Länsirannikon taitavimmista joukkueista, joka pohjaa vielä mainioon yhteishenkeen.
Erittäin hyvältä tuntuu. Olen mennyt mielestäni koko valmennusurani eteenpäin pestistä toiseen ja tämä on ilman muuta jälleen suuri askel eteenpäin. Haluan siis ehdottomasti valmentajana eteenpäin ja tämä on ilman muuta nyt sitä.

Mitkä ovat joukkueen tavoitteet kaudelle 2013 - 2014?
Minua kiinnostavat vain sarjan kärkisijat. Mitään vähempää ei ole nyt järkevää tavoitella, enkä olisi sellaiseen mukaan lähtenytkään. Playoffeissa meidän on oltava kun runkosarja päättyy!

Mitä uutta aiot tuoda Pyöveleiden toimintaan mukaan?
Nyt on Pyöveleiden vuoro nauttia Johtavasta pelikirjastani. Lisäksi tulen viemään koko toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Joukkueen saunailtakulttuuria pyrin vahvistamaan – jos se nyt ylipäätään on mahdollista. Mutta vastaavasti sitten harjoituksissa tullaan menemään todella kovaa, sen voin luvata.

Olet pelannut osan pelaajista kanssa aikanaan samassa joukkueessa. Millaisia muistoja löytyy niiltä ajoilta?
Todella hyviä muistoja on parilta FBC:n C-junnukaudelta, jolloin joka jätkä kehittyi ihan silmissä. Vastaavasti B-junnukaudesta jäi huono maku suuhun, kun kausi meni omalta osin penkin alle. Sen jälkeen vaihdoinkin maisemaa ja yhteydenpitokin vanhoihin joukkuekavereihin samalla jäi. Niinpä onkin varsin mielenkiintoinen tilanne toimia nyt muutamien vanhojen joukkuekavereiden valmentajana.

Kovimmat meriittisi valmentajana?
TPS Naisten kakkosjoukkueen nostaminen kahdessa vuodessa 4.divarista 2.divariin. Kovin meriitti kuitenkin Blue Flamesin nostaminen 3.divarista 2.divariin. Sarjasta putoamiset jääköön nyt mainitsematta…

Kestätkö kovia löylyjä?
Olen parhaimmillani kovissa löylyissä.

Millaiset fiilikset sinulle jäi viime kaudesta?
Kausi Flamesin kanssa oli luonnollisesti todella raskas pitkien tappioputkien kera. Mutta kyllä kaudesta se fiilis jäi, että 2.divarissa olisi mukava jatkaa. Ja nythän siihen tarjoutui todella mielenkiintoinen mahdollisuus.

Millä mietteillä olet seurannut sarjan karsintamatseja?
En ole paikanpäällä ollut katsomassa ainuttakaan. Tulokset olen toki katsonut. Katsotaan minkälainen ensi kauden 2.divarilohkosta lopulta muodostuu.

Onko Hämeenkadun laariin uimassa ensi kaudeksi tuttuun tapaan isoja kaloja?
Ihan varmasti on. En rupea kuitenkaan nyt mitään nimiä julkistamaan tai edes spekuloimaan, mutta nimivahva nippu tulee olemaan ensi kaudellakin.