Lisää liigakokemusta Pyöveleihin!

Tuomo Tuomo ”Miha” Reponen asettuu Hämeenkadulle. Salibandykirjoittelun Jouni Kontio on Pyöveleiden ensimmäinen pelaajakiinnitys tulevaan kauteen. Hyökkääjän paikalla viihtyvä ex-liigapelaaja NST:n riveistä on esiintynyt myös FBC:n paidassa. Numerolla 91 esiintyvä Miha on todellinen syöttökone, joka on tehnyt hirmutehoja junnuvuosista saakka. Viime kaudella mies paranteli polveaan, joka alkaa olla jo onneksi täydessä iskussa. Reponen tunnetaan säbäpiireissä pelitaitojensa lisäksi myös kirjoitusavuistaan. Herran pitämä blogi -Jatkuvaa syöttöä-, on ollut värikkäiden kirjoitusten sävyttämä ja Tuomon kynän tuotoksista on saatu nauttia niin Pääkallon nettisaitilla kuin myös Salibandylehden sivuilla.

Tuomo vihaa häviämistä, oli kyseessä sitten kesäliiga tai pokaalitaisto. Mies on siis erittäin kilpailuhenkinen. Kentällä hän on maailmanluokan pelintekijä, vetää ei vaan osaa”, sanaili FBC-ikoni Markus Järvinen.

Mihan siirtoa voidaan pitää vahvistuksena ja "vahvistuksena" hämeenkatulaisille, sillä poika ei ole tehnyt vielä yhtäkään maalia joukkueen harjoitustapahtumissa. Mediaseksikäs itärajalainen tuo joukkueeseen uuden murteen ja ehkä hieman pelillisiäkin avuja länsirannikon kakkosdirreen. Mielenkiinnolla odotetaan journalistin debyyttiä, mahtaakohan liigakokemustakin omaavalla pelaajalla olla mitään käyttöä kivenkovassa pelaajanipussa?!” veisteli TPS:n maalipyssy Miko Kailiala.

Mihalla on kentällä aina melko hiljanen vauhti, mut maaginen pelisilmä. Voi käyttää melkeen Hagmanin vanhaa sanontaa hieman mukaillen, et laita lapa maahan ni pallo tulee siihen. Hieno mies, hienot jutut. Tulee haastamaan Salosen saunailtojen räppituokiossa. Sopii Pyöveleihin yhtä hyvin kuin Koivukoski Mantun jonoon”, analysoi uutta värväystä Pyövelilegenda Suutalan Joonas.

Millä mietteillä lähdet tulevaan kauteen?
Todella mielenkiintoisin miettein. Tämä on itselleni ennen kaikkea testi siinä mielessä, että pystynkö jatkamaan antimidaksen rooliani myös Pyöveleissä. FBC:n toistaiseksi viimeisellä divarikaudellahan meidän piti karsia ylöspäin, mutta karsimme alaspäin ja lopulta tipuimme. Näkisin, että Pyövelit on selkeä ennakkosuosikki ensi kaudella, joten pystynkö omalla panoksellani kusemaan tämänkin.

Ensivaikutelma joukkueesta?
Ainakin treeni-intoa näyttäisi piisaavan, kun jengiä on ollut treeneissä niin paljon, että osa pitää melkein laittaa filaan. Sama pätee näemmä myös joukkueen yhteisillä lounailla Fontanassa. Joukkueesta en tunne kuin muutaman sällin, mutta ensivaikutelma on positiivinen niidenkin suhteen, joita en tunne. Muuttunee, kun opin tuntemaan.

Tarina pelinumerosi takaa?
Joskus NST:n B-junnuissa saatiin valita mitkä numerot tahansa, ja pää ei kestänyt sitä mahdollisuuksien määrää. Otin tutkaparini Lasse Kurrosen kanssa koko repertuaarin käyttöön valintatilaisuudessa. Itselleni valikoitui 91, koska Otakar Janecky oli tehnyt nuoreen mieheen suuren vaikutuksen pelitaidoillaan. Lasse muuten otti numeron 93, eikä taida tietää tänäkään päivänä miksi.

Vahvuudet ja heikkoudet pelaajana?
Koska itsensä arvioiminen on kovin vaikeaa, annan legendaarisen salibandytoimittaja Antti O. Arposen sanojen puhua puolestaan: "Kaikkihan Mihan tuntevat. Kentällä pikkujunnuista asti yksi näkyvimmistä pelaajista". Tuohon lauseeseen sisältyvät varmasti niin vahvuudet kuin heikkoudetkin. Kasetti näyttelee suurta roolia peliesityksissä. Positiivisesti, mutta varsinkin negatiivisesti.

Montako pistettä on luvassa ensi kaudella?
Vaikea sanoa, koska minulle ei ole vielä kerrottu mikä roolini tulee olemaan. Pelifilosofiani on aina ollut yksinkertainen. Rightin puolen kaveri vierelle, ja kädet kattoon.

Mitä pelkäät säbäkentällä?
Pelkään vastustajien maalivahtien puolesta. Kestävätkö varusteet ja näpit, kun pääsen pommittamaan mielipaikaltani oikeasta siivestä.

Tuletko tarjoamaan pelillisten avujesi lisäksi myös journalistista tietotaitoasi Pyöveleiden käyttöön?
Se riippuu täysin sopimusteknisistä asioista. Tosin nähdäkseni Pyöveleiden otteluraporttien taso on tällä hetkellä laadukasta, joten olisi noloa sotkea hyvä konsepti.

Oletko henkisesti valmis legendaariseen rookiekasteeseen?
Jos kerrot ensiksi mitä se pitää sisällään, voin antaa totuudenmukaisemman vastauksen, mutta todennäköisesti en ole.

Kuluuko Mihan kesä pururadalla vai laiturinnokassa?
Pururadalla aika kuluu vain, jos työnantaja käskee sinne juttukeikalle. Viime kesänä oli hienoa matkustaa moottoroidulla laiturilla, joka oli ystäväni käytössä, joten näistä vaihtoehdoista jälkimmäinen.

Kovimmat meriittisi pelaajana?
Omaa vetoa kuvailtiin ekoissa Pyöveleiden treeneissä "markusjärvismäiseksi suuppaukseksi". Jos meidän vedot on samanlaiset, niin kovin meriitti lienee se, että oon saanut Järvisen näyttämään maalintekijältä parin kauden ajan. Itsekin varmaan osuisin tyhjiin, mut jostain syystä tarjoilu ei pelannut molempiin suuntiin.